Πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικου τσιγαρου

Παρακάτω μπορείτε να δείτε με μια γρήγορη ματιά τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικου τσιγαρου.
  • Εφόσον στο ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν περιέχονται οι επιβλαβής χημικές ουσίες που υπάρχουν στο τσιγαρο, δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για την υγεία σας. Βάση ερευνών που έχουν διεξαχθεί, το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται ακίνδυνο ουσιαστικά. Εφόσον ο ατμός που παράγεται δεν θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία σας, όσο και όσων είναι γύρω σας. Στην ουσία δηλαδή δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα όταν γίνεται λόγος για το ηλεκτρονικο τσιγαρο.
  • Έχει αποδειχτεί επίσης πως πρόκειται για ένα προϊόν που υποκαθιστά την νικοτίνη με ασφαλή τρόπο και σας βοηθάει να ελαττώσετε το καπνισμα. Κάποιοι χρήστες του βέβαια, έχουν αναφέρει πως έχουν καταφέρει να κόψουν τελείως το καπνισμα, όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Στην αγορά προωθείται ως ένας ασφαλής, εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος.
  • Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο, ξεφορτώνεστε αναπτήρες, τασάκια, στάχτες, αποτσίγαρα, την αποπνικτική μυρωδιά του καπνού κτλ.
  • Επίσης έχει διαπιστωθεί πως είναι οικονομικότερο σε σχέση με το συμβατικό τσιγαρο , ειδικά για όσους από εσάς καπνίζουν πολύ. Ίσως η αρχική τιμή του σας φαίνεται σχετικά υψηλή, όμως αν σκεφτείτε τα έξοδα που κάνετε καθημερινά για τσιγάρα θα συνειδητοποιήσετε πως συμφέρει πολύ περισσότερο. Δείτε το σαν μια επένδυση.
  • Ακόμη ένα θετικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι πως δεν απαγορεύεται πουθενά και μπορείτε να καπνίζετε όπου και αν βρίσκεστε. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι προϊόν καύσης και συνεπώς δεν παράγει τις τοξικές ουσίες, οι οποίες παράγονται με την καύση του καπνού.

Σχόλια από αναγνώστες:

Μιχάλης - 3/14/2010

Εγώ χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο πάντως κατάφερα να κόψω το κάπνισμα. Ανήκω στους τυχερούς, και επίσης από τα χρήματα που εξοικονόμησα κόβοντας το κάπνισμα έφτιαξα το αμάξι μου σας καινούριο. Κάπνιζα δύο πακέτα την ημέρα δηλαδή σχεδόν 10ευρώ καθημερινά τα έδινα για τσιγάρα. Ένα χρόνο σχεδόν χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ήδη εξοικονόμησα πολλά χρήματα. Όσα αναφέρονται παραπάνω ισχύουν, βέβαια δεν αναφέρεται ένα. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχετε την γυναίκα σας πάνω από το κεφάλι να φωνάζει να σβήσετε το τσιγάρο γιατί την ενοχλεί ο καπνός!

Κατερίνα - 3/14/2010

Μιχάλη ποια φίλτρα χρησιμοποιείς και πόσο καιρό περίπου σου πήρε να κόψεις το κάπνισμα; Γιατί εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και πέντε μήνες περίπου αλλά δεν κατάφερα ακόμη να το κόψω. Το έχω ελαττώσει αλλά δεν κατάφερα να το κόψω ακόμα. Επίσης, τώρα πια χρησιμοποιείς συνεχώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Μιχάλης - 3/16/2010

Όταν είχα αγοράσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο διάλεξα τα φίλτρα με την ποσότητα νικοτίνης που είχαν τα τσιγάρα μου, και σταδιακά μείωνα τη ποσότητα νικοτίνης στα φίλτρα και εδώ και 6 μήνες περίπου παίρνω τα φίλτρα που δεν έχουν καθόλου νικοτίνη. Όσο για το πόσο καιρό μου πήρε, μόνο τις πρώτες μέρες κάπνιζα και τσιγάρα παράλληλα, μετά από 2-3 εβδομάδες δεν ήθελα να ξανακαπνίσω. Και ακόμη το χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικο τσιγαρο, γιατί μου αρέσει η αίσθηση του, έγινε η καινούρια μου συνήθεια!

Ισμήνη - 3/22/2010

Αποκτώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο, κατάφερα να κόψω το κάπνισμα. Προσπάθησα πολλές φορές στο παρελθόν να κόψω το τσιγάρο όμως δεν τα είχα καταφέρει. Με το ηλεκτρονικο τσιγαρο τελικά κατάφερα το σκοπό μου! Η ομοιότητα του με το κανονικό τσιγάρο με βοήθησε περισσότερο για να τα καταφέρω και κατά τη γνώμη, τουλάχιστον, είναι η καλύτερη μέθοδος αντικατάστασης του κανονικού τσιγάρου.