Ηλεκτρονικο τσιγαρο και νιτκοτίνη

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει θεωρηθεί ως ο ασφαλέστερος τρόπος καπνίσματος, εφόσον δεν βλάπτει κανέναν. Και λογικά κάποιοι θα αναρωτιούνται πως γίνεται αυτό εφόσον έχει νικοτίνη.

Σίγουρα η νικοτίνη δεν είναι τόσο αγνή όσο το νερό, όμως από μόνη της και σε μικρό ποσοστό δεν κάνει κακό σε κανένα. Επίσης είναι το μόνο κοινό συστατικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του κοινού τσιγάρου. Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχουν οι άλλες χιλιάδες χημικές ουσίες που έχει το τσιγάρο. Ακόμη ένα θετικό είναι πως ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτό που το αναλώσιμο φίλτρο του δεν περιέχει καθόλου νικοτίνη ( σίγουρα είναι καλύτερο ).

Στην περίπτωση όμως, που επιλέξει αυτό με νικοτίνη πρέπει να γνωρίζει πως και εκεί έχει αρκετές επιλογές. Η νικοτινη στο ηλεκτρονικο τσιγαρο βρίσκεται σε υγρή μορφή και είναι διαθέσιμη σε μία ποικιλία διαφορετικών γεύσεων και συγκέντρωσης. Οι δόσεις συγκέντρωσης της νικοτινης κυμαίνονται από υψηλές (για να μιμούνται την περιεκτικότητα των συνηθισμένων τσιγάρων), σε κανονικές και σε χαμηλές (που μιμούνται την περιεκτικότητα σε νικοτινη των «light» και «ultralight» τσιγάρων). Υπάρχουν επίσης ορισμένες ποικιλίες σε γεύση, στη προσπάθεια να μοιάζουν με τους παραδοσιακούς τύπους τσιγαρων, όπως ο συνηθισμένος καπνός και μινθόλη. Ακόμη έχει παρατηρηθεί και μια προσπάθεια που γίνεται να μιμούνται σε γεύση συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων, όπως Marlboro ή Camel. Το υγρό αυτό επίσης είναι εμπλουτισμένο πολλές φορές και με διάφορες γεύσεις, όπως φράουλα, πορτοκάλι, μέντα, βανίλια, καραμέλα, καφέ, κτλ. Αυτές οι επιλογές που δίνονται για την νικοτίνη του ηλεκτρονικού τσιγάρου κάνουν τη χρήση του ακόμα πιο ευχάριστη.

Σχόλια από αναγνώστες:

djwesc - 3/29/2010

Θέλω να αποκτήσω το ηλεκτρονικο τσιγαρο και απ" όσα έχω διαβάσει πολλοί χρησιμοποιώντας το κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα,μειώνοντας τις δόσεις την νικοτίνης στα φίλτρα του. Εγώ όμως φοβάμαι πως αν αποκτήσω αυτό με νικοτίνη, όπως το κανονικό τσιγάρο θα δυσκολευτώ να κόψω το κάπνισμα... Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω αυτό που δεν έχει καθόλου νικοτίνη, πιστεύετε δεν θα τα καταφέρω ούτε έτσι...φοβάμαι πως και έτσι θα τα παρατήσω εύκολα...παρακαλώ μια συμβουλή από κάποιον που το χρησιμοποιεί ήδη. ΥΣ. Καπνίζω εδώ και 20 χρόνια, και αυτό είναι που με βάζει κάνει να πιστεύω πως θα δυσκολευτώ.

FWTEINI1982 - 3/31/2010

Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα τα φίλτρα με νικοτίνη, εφόσον είσαι χρόνιος καπνιστής. Όχι όσο έχουν τα τσιγάρα που καπνίζεις αλλά να έχει νικοτίνη το φίλτρο σου, ώστε να σου είναι πιο ευχάριστο και εσένα το ηλεκτρονικο τσιγαρο εφόσον θα το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φόρα. Η νικοτίνη στο ηλεκτρονικο τσιγαρο βρίσκεται σε διάφορα επίπεδα, παραπάνω πληροφορίες όμως μπορείς να δεις σε άρθρα σχετικά με τα φίλτρα, ή να ρωτήσεις τον προμηθευτή του ηλεκτρονικού σου τσιγάρου. Και σταδιακά όπως ανέφερες μπορείς να μειώνεις τις δόσεις της νικοτίνης στα φίλτρα σου. Και κάτι τελευταίο, είναι αλήθεια ότι πολλοί έχουν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, όμως στη ουσία δεν πρόκειται για μέσω διακοπής του καπνίσματος, πρέπει να προσπαθήσεις και να θέλεις πραγματικά να κόψεις το κάπνισμα για να τα καταφέρεις. Όπως και να έχει πάντως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η καλύτερη εναλλακτική για το κάπνισα.