Τσιγάρο VS ηλεκτρονικο τσιγαρο

Η νέα μέθοδος καπνίσματος είναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν ακούσει για αυτό και για τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το κανονικό τσιγαρο. Ίσως κάποιοι είναι λίγο επιφυλακτικοί με ένα τέτοιο προϊόν, όμως παρακάτω θα δείξουμε τα πλεονεκτήματά του και θα καταλάβουν για τι ακριβώς πρόκειται.

Οι χρήστες του καθημερινά αυξάνονται, και ο αριθμός αυτών που ψάχνουν τρόπους για να κόψουν το καπνισμα επίσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει την σημερινή κοινωνία είναι το καπνισμα. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που σκέφτονται τα αρνητικά που φέρνει η συνήθεια αυτή.

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να σκοτώσει!

Αν και υπάρχουν οι διάφορες ειδοποιήσεις παντού γύρω μας, δεν τις παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Όμως ισχύει. Και για το λόγο αυτό, το γεγονός πως πλέον ο αριθμός των καπνιστών έχει μειωθεί είναι ελπιδοφόρο.

Το συμβατικό τσιγαρο περιέχει περισσότερες από 4.000 βλαβερές ουσίες, πολλές καρκινογόνες, τοξίνες, μονοξείδιο του άνθρακα, πίσσα , νικοτίνη και άλλες ακόμα. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο από όλα αυτά περιέχει μόνο ελάχιστη έως καθόλου νικοτίνη. Δίνει την επιλογή στους χρήστες του να καπνίζουν πιο υγιεινά. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι αυτό, οι χρήστες του δεν κάνουν κακό ούτε στον εαυτό σας ούτε στους υπόλοιπους γύρω τους όμως, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό στο τσιγάρο είναι ο καπνός του. Κατά την καύση του δημιουργούνται καρκινογονές ουσίες που οι καπνιστές τις εισπνέουν και οι υπόλοιποι γύρω τους. Με το ηλεκτρονικο τσιγαρο αυτό δεν συμβαίνει. Δεν παράγεται καύση, άρα δεν έχει καπνό. Τα φίλτρα του περιέχουν μία υγρή ουσία που βρίσκεται η νικοτίνη και αυτή κατά την εισπνοή μετατρέπεται σε ατμό, που φυσικά δεν βλάπτει κανένα.

Εκτός από το σημαντικότερο την υγεία, το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι πολύ πιο πρακτικό από τα κοινά τσιγάρα. Δεν χρειάζονται αναπτήρες, τασάκια κτλ. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τέρμα σε όλα αυτά. Τέρμα στις στάχτες, στην κακοσμία που προκαλεί, στα κίτρινα δόντια, στην αποπνικτική ατμόσφαιρα! Με το ηλεκτρονικο τσιγαρο όσοι το χρησιμοποιούν, τα ξεχνούν όλα αυτά!

Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι το οικονομικό κέρδος που έχουν χρησιμοποιώντας το. Είναι πολύ οικονομικότερο από το κοινό τσιγαρο. Ίσως η αρχική τιμή του δεν φαίνεται και τόσο χαμηλή, αν όμως σκεφτούν καλύτερα τα έξοδα που κάνουν στην καθημερινότητα σας για τσιγάρα οι καπνιστές, με αυτό εξοικονομούν πολλά από αυτά.

Πόσοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να κόψουν το κάπνισμα γιατί κατάλαβαν ότι καταναλώνουν πολλά από τα χρήματα τους σε τσιγάρα? Πάρα πολλοί! Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο τα μόνα τους έξοδα είναι για την ανανέωση των φίλτρων, που η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή και έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως και η αρχική "επένδυση" για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Συγκρίνοντας τα δύο ποσά το ηλεκτρονικό σας συμφέρει 100%.

Επίσης το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν απαγορεύεται πουθενά, σε αντίθεση με το συμβατικό τσιγάρο λόγω του καπνού. Μπορείτε να καπνίζετε όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς να ενοχλείται κανένα.

Αν υποθέσουμε πως έχει ένα κοινό "μειονέκτημα" με το κανονικό τσιγαρο είναι η νικοτίνη. Με μεγάλη διαφορά στην περιεκτικότητα φυσικά. Πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν που υποκαθιστά την νικοτίνη με ένα τέτοιο ασφαλή τρόπο που το ηλεκτρονικο τσιγαρο προωθείται στην αγορά σαν ένας καινούριος εναλλακτικός και υγιεινότερος τρόπος καπνίσματος. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ελαττώσει το κάπνισμα χάρη σε αυτό και υπάρχουν και αυτοί που το έχουν κόψει τελείως. Παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για μέθοδο να κόψεις το κάπνισμα αλλά βοηθάει στην προσπάθεια αυτή!

Όλοι θέλουμε μία καλύτερη ζωή, και η ζωή χωρίς το τσιγαρο σίγουρα είναι καλύτερη και για όλους!

Σχόλια από αναγνώστες:

Χαρούλα - 3/25/2010

Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο προϊόντα. Το τσιγάρο μπορεί να σκοτώσει, ενώ το ηλεκτρονικο τσιγαρο όχι! Είναι μεν όμοια σε όψη και αίσθηση, όμως η ουσία είναι εντελώς διαφορετική. Υπήρξα για χρόνια καπνίστρια και το ηλεκτρονικο τσιγαρο με βοήθησε πολύ να κόψω το κάπνισμα, ίσως με βοήθησε το γεγονός ότι μοιάζουν σε όψη και κατά κάποιο τρόπο ξεγελάω τον εαυτό μου. Όμως από τη ημέρα που άρχισα να το χρησιμοποιώ έχω δει σημαντικές διαφορές στον εαυτό μου, κοιμάμαι πιο ήσυχη τα βράδια, έχω περισσότερες αντοχές, δεν κουράζομαι πια τόσο εύκολα και συμφέρει και οικονομικά. Πραγματικά είναι η καλύτερη λύση, για όσους καπνίζουν.