Σεξ,κάπνισμα και ηλεκτρονικο τσιγαρο

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή; Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Και θα μπορούσε η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου να οδηγήσει σε μία καλύτερη σεξουαλική ζωή; Διαβάσαμε μελέτες ειδικών για να φτάσουμε στην ουσία του προβλήματος.

Σε ένα βίντεο για το ηλεκτρονικο τσιγαρο είδαμε ένα ζευγάρι να ξαπλώνει στο κρεβάτι και να σβήνει το φως του δωματίου. Μόλις σβήσει το φως ένα μικρό φως φαίνεται, καθώς ανάβει το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Το σεξ και το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να πηγαίνουν μαζί. Και δεν εκπλήσσει τόσο αυτό το γεγονός- καθώς το κάπνισμα επηρεάζει το ίδιο μέρος του εγκεφάλου με το σεξ και το φαγητό. Όταν είμαστε νέοι, το κάπνισμα μοιάζει δροσερό και σέξι- και το γεγονός ότι απαγορεύεται μας κάνει να θέλουμε "να πάρουμε το ρίσκο" καθώς ψάχνουμε τρόπους να ξεφεύγουμε από τους κανονισμούς, του σχολείου και του σπιτιού. Και καθώς είμαστε πλέον καπνιστής, σε μία σχέση, τι το καλύτερο μετά το σεξ να βρίσκαμε πίσω από το μαξιλάρι μας ένα τσιγάρο και να ανάβει, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε το πακέτο ή τον αναπτήρα και το τασάκι;

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΞ

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, καθηγητή Louise van der Velde, το κάπνισμα έχει μία μακροπρόθεσμη και μία σύντομη επίπτωση στην ικανότητα και την επιθυμία του καπνιστή για σεξ. "Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στο σύστημά μας συμβάλλουν στην αδράνεια των αισθημάτων. Μετά από ένα μόλις τσιγάρο, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού να λειτουργήσει, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στη στύση! Επηρεάζει επίσης τη λίμπιντο και την επιθυμία, καθώς το κάπνισμα επηρεάζει την ορμονική ισορροπία, και τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υπεύθυνα για την λίμπιντο."

Ο Dr Laugeson Murray, ο οποίος προέβη σε ανάλυση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμφώνησε ότι το κάπνισμα, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να βλάψει την ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν σεξ. "Το κάπνισμα μακροπρόθεσμα βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί αρτηριακή ανεπάρκεια που αποτελεί σοβαρό λόγο για ανικανότητα. Μόλις συμβεί αυτό, η ανικανότητα μπορεί να συνεχιστεί για όσο καιρό συνεχίζουμε να καπνίζουμς, και μπορεί να παραμείνει ακόμα και αφού το κόψουμε, αν η αγγειακή βλάβη είναι σοβαρή.¨

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Addiction Behaviour (που αναφέρεται στην υγειονομική περίθαλψη VHI) υποστηρίζει ότι το κάπνισμα επηρεάζει το σεξ ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τις ανάγκες της έρευνας 42 καπνιστές "παρατηρούνταν" κατά την σεξουαλική τους δραστηριότητα. Η έρευνα απέδειξε πως τα τσιγάρα με μεγάλη ποσότητα νικοτίνης μπορεί να προκαλέσουν ανικανότητα.

ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕΞ: μπορεί η νικοτίνη να προκαλέσει ανικανότητα;

Ως χρήστης ηλεκτρονικου τσιγαρου με ενδιέφερε να μάθω αν η νικοτίνη θα επηρέαζε την διάθεση μου για σεξ. Ο καθηγητής Louise μας είπε ότι η νικοτίνη μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σε μακροπρόθεσμη βάση, μειώνοντας έτσι την ικανότητα μας να κάνουμε σεξ.Η νικοτίνη είναι, αγγειοσυσταλτικό, πράγμα που σημαίνει ότι στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Θεωρητικά τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να μειώνει την ικανότητα των ανδρών να κάνουν σεξ και την διέγερση των γυναικών. Ωστόσο νέες έρευνες δείχνουν πως αν η νικοτίνη απομονωθεί από τις άλλες επιβλαβείς ουσίες που υπάρχουν στο τσιγάρο προωθεί την ανάπτυξη των υγιών αιμοφόρων αγγείων. (ΠΗΓΗ: Science Daily.) Ενώ οι περισσότερες μελέτες (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που καταλήγουν στο γεγονός πως η νικοτίνη έχει αρνητική επίπτωση στην σεξουαλική διάθεση) έλεγξαν την επίδραση των τσιγάρων στην ανικανότητα, προκαλείται ανικανότητα και σε σκύλους με μια ενδοφλέβια ένεση νικοτίνης. Φυσικά, οι σκύλοι δεν είναι άνθρωποι, και μία ένεση δεν ισοδυναμεί με το κάπνισμα. Ωστόσο μία άλλη μελέτη έδωσε σε μη καπνιστές να μασήσουν τσίχλα νικοτίνης όσο παρακολουθούν μια ερωτική ταινία. Η μελέτη διαπίστωσε πως η νικοτίνη μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη σεξουαλική διέγερση όταν βλέπουν ερωτικές ταινίες. Έτσι το αρχικό μου συμπέρασμα ήταν απογοητευτικό, το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν θα μου επέτρεπε να έχω εμμονή με το σεξ όπως όταν ήμουν έφηβος. Αλλά συνεχίσα να διαβάζω.

Τι μπορεί να σας κάνει να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή (εκτός από το να κόψετε τελείως το κάπνισμα);

Είναι μερικές πρακτικές συμβουλές, όχι από ειδήμονες αλλά από καπνιστές που τις εφαρμόζουν και έχουν δει τα επιθυμητά αποτελέσματα(Πριν ακολουθήσετε τις συμβουλές να έχετε υπόψη σας πως δεν είναι συμβουλές από ειδικούς)

  • Ας φυλάξετε το τσιγάρο σας για μετά το σεξ. (ποιος νοιάζεται για την επίδραση αφού θα έχετε ένα τσιγάρο για μετά την πράξη!)
  • Να μην καπνίζετε παρακολουθώντας ερωτικές ταινίες. (εκτός κ αν είστε με την σχέση σας και θέλετε να αποδείξετε ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου αυτό που βλέπετε)
  • Να σκεφτείτε και άλλες αιτίες: το κάπνισμα είναι μία από πολλές αιτίες ανικανότητας - να ελέγξετε όλες τις αιτίες. Να βελτιώσετε την διατροφή σας και να γυμνάζεστε, αυτό θα σας βοηθούσε πολύ!
  • Εναλλακτικά αν κάποιος έχει μεγάλο πρόβλημα μπορεί να χρησιμοποιήσει viagra ...
Αλλά τι γίνεται με το ηλεκτρονικο τσιγαρο ...

Μπορεί το ηλεκτρονικό τσιγαρο να σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή;

Ως χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να με βοηθήσει να βελτιώσω την σεξουαλική μου ζωή. Το αρχικό μου συμπέρασμα ήταν αρνητικό. Όπως είδατε προηγουμένως η νικοτίνη μπορεί να μειώσει την ερωτική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε πως η ποσότητα νικοτίνης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερη σε σχέση με την νικοτίνη στα κανονικά τσιγάρα. Ο Dr Murray Laugeson είπε: "Όσον αφορά τα ηλεκτρονικα τσιγαρα η δόση νικοτίνης είναι μόνο το 10% ανά εισπνοή, σε σχέση με τη νικοτίνη των κανονικών τσιγάρων." Έτσι αν υποθέσουμε πως δεν έχει ακόμα προκληθεί βλάβη από τα τσιγάρα, λογικά η διακοπή του τσιγάρου και χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Αν σκεφτείτε πως όλα τα υπόλοιπα βλαβερά στοιχεία που υπάρχουν στα κανονικά τσιγάρα έχουν αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικο τσιγαρο, γενικά θα μπορείτε να έχετε περισσότερη ενέργεια και λίμπιντο. Αυτά φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί από την εν εξελίξη έρευνα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με ένα μέρος καπνιστών να δηλώνουν:

  • Μεγαλύτερες αντοχές.
  • Βελτιωμένη αίσθηση της όσφρησης ( η οσμή μπορεί να αφυπνίσει και να βελτιώσει την σεξουαλική εμπειρία.
  • Βελτιωμένη αίσθηση της γεύσης (χρησιμοποιήστε την φαντασία σας)
(Θα αναφερθούν ακριβή αριθμητικά στοιχεία όταν ολοκληρωθεί η έρευνα)

Σχόλια από αναγνώστες:

Κώστας - 3/15/2010

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, σίγουρα το κάπνισμα επηρεάζει πολύ την ζωή μας γενικά, αλλά όπως το σεξ είναι και αυτό μία απόλαυση! Μπορεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο να δώσει την ίδια απόλαυση που δίνει το κανονικό τσιγάρο? Σκέφτομαι να το αγοράσω αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός...Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια από ήδη χρήστες του και έχω δει να το χρησιμοποιούν πολλοί, κάνει για όλους;

Ιωσήφ Χαλαστάνης - 3/17/2010

Κώστα καλησπέρα, θέλω να σου πω πως και εγώ είμαι χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου και είμαι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χρήση του, με βοήθησε πολύ στην προσπάθεια που έκανα να κόψω το κάπνισμα, και τα κατάφερα. Η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια με όπως και όταν καπνίζεις κανονικό τσιγάρο και η γεύση του ακόμα καλύτερη. Εφόσον έχεις διαβάσει αρκετά, θα ξέρεις και τα πλεονεκτήματα του. Αν θέλεις να καπνίζεις πιο υγιεινά και ίσως και να καταφέρεις να κόψεις το κάπνισμα είναι το κατάλληλο προϊόν.

Xaris - 3/23/2010

Καλησπέρα σε όλους, με το ηλεκτρονικο τσιγαρο κατάφερα και εγώ να κόψω το κάπνισμα και έχει αλλάξει τελείως η ζωή μου. Και όσο αφορά το παραπάνω άρθρο, έχω παρατηρήσει πολλές από τις θετικές συνέπειες που αναφέρονται μετά την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως επίσης και κάποιες από τις αρνητικές συνέπεις του καπνίσματος. Όσο κάπνιζα ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν είχα έντονη επιθυμία για να σεξ, και ούτε αντοχές. Εδώ και ένα χρόνο που καπνίζω το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αντί για κανονικό τσιγάρο, όλα άλλαξαν. Έχω μόνο μια συμβουλή για όλους τους καπνιστές, να κόψουν το κάπνσιμα και η ζωή τους θα αλλάξει προς το καλύτερο, μιλάω από προσωπική εμπειρία. Υπήρξα καπνιστής για 20 χρόνια!