Ποιος χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Επειδή πολλοί δημόσιοι οργανισμοί υγείας και ορισμένοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διατίθενται στα παιδιά, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε κάποιους αριθμούς σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών μας. Απαιτούμε όλοι οι αγοραστές να είναι ενήλικες για να αποκτήσουν το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αλλά θα θέλαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν το προϊόν είναι πιο ελκυστικό για τους νέους ή για τους μεγαλύτερους.

Η επικοινωνία με τους χρήστες του ηλεκτρονικου τσιγαρου μας σε τακτική βάση προφανώς έχει δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα. Με βάση αυτές τις συζητήσεις μπορούμε να πούμε πως η πλειονότητα των πελατών μας είναι καπνιστές που καπνίζουν για τουλάχιστον 15 χρόνια. Αυτοί φαίνεται να είναι τα άτομα που βρίσκουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί κατάλληλη εναλλακτική λύση το κάπνισμα, αφού προσπάθησαν να σταματήσουν το κάπνισμα με διάφορες μεθόδους όλα αυτά τα χρόνια χωρίς όμως καμία επιτυχία.

H μέση ηλικία των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι: 45 ετών. Στην ηλικία αυτή οι άνθρωποι είναι αρκετά ώριμοι για να καταλάβουν το κακό που προκαλεί το κάπνισμα και το συμφέρον του ο καθένας.

Λοιπόν, ποιοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικο τσιγαρο;

Η απάντηση είναι απλή... ενήλικες καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα, πολλές φορές χωρίς επιτυχία. Αυτό είναι όλο. Τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Οι μη καπνιστές δεν θα πρέπει να καπνίζουν το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν επισης. Κάποιος με προβλήματα υγείας δεν θα πρέπει να καπνίζει ηλεκτρονικο τσιγαρο μέχρι να μιλήσει με τους γιατρούς του για αυτό. Το κάπνισμα, είτε του καπνού ή του ηλεκτρονικου τσιγαρου, είναι μια δραστηριότητα των ενηλίκων.

Σχόλια από αναγνώστες: