Μέτρα προφύλαξης του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, όπως επίσης και σε θηλάζουσες γυναίκες ή έγκυες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι ένα ασφαλές βοήθημα για να ελαττώσετε το κάπνισμα. Παρ’ όλα αυτά να θυμάστε ότι πρόκειται για μία συσκευή.

Να την κρατάτε μακριά από μικρά παιδιά. Πρώτον, για να μην το χρησιμοποιήσουν ενώ μιμούνται εσάς και δεύτερον αποτελείται από μικροεξαρτήματα που είναι επικίνδυνο να τα καταπιούν αν τα βάλουν στο στόμα τους.

Επίσης, να μην φυλάσσεται σε μέρη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Να μην εκθέτεται η συσκευή και ο φορτιστής στον ήλιο, καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Προσοχή απαιτείται στο να μην σας πέσει κάτω ή βραχεί και δημιουργηθούν επιπλοκές. Ακόμη ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας. Καλό θα είναι να μην γίνεται πολύ συχνά αυτό και να μην αφήνεται για ώρα την μπαταρία να φορτίζει, μόνο για όσο και όταν χρειάζεται, δηλαδή μην την επαναφορτίζετε συνεχώς χωρίς να έχει εξαντληθεί εντελώς.

Φροντίστε ακόμη να επανατοποθετείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη συσκευασία που σας δίνεται για μεγαλύτερη σιγουριά, καθώς υπάρχουν θέσεις για κάθε τμήμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου ξεχωριστά. Αυτά τα σημεία πρέπει να προσέξετε.

Σχόλια από αναγνώστες: