Ηλεκτρονικο τσιγαρο μη-καρκινογονο

Μετά από δηλώσεις της FDA ( Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η FDA έπειτα από κάποια έρευνα που πραγματοποίησε, δήλωσε πως τo ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι καρκινογόνο. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι που βλέπουμε συχνά στην εποχή μας, παρουσιάζουν μόνο όσα θέλουν ή μάλλον όσα τους συμφέρει να παρουσιάσουν για να παραπλανήσουν το κοινό. Η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακρυά από αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν.

Οι δήλωση αυτή δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, και οι λόγοι που γίνανε είναι καθαρά συμφεροντολογικοί. Η FDA κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τις βιομηχανίες τσιγάρων και για να μην χάσει αυτά τα χρήματα, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι καρκινογόνο. Παρακάτω δίνονται οι λόγοι, που αποδεικνύουν ότι οι δηλώσεις αυτές δεν σημαίνουν τίποτα!

  • Η έρευνα έγινε σε 19 δείγματα ηλεκτρονικού τσιγάρου, μόλις ΔΥΟ από αυτά αποδείχθηκαν ότι δεν είναι ασφαλή. Για τα υπόλοιπα 17 όμως δεν έγινε καμία αναφορά! Τα δύο προϊόντα ήταν και τα δύο από κινέζικες εταιρίες, και πολύ συχνά συμβαίνει να εντοπίζονται καταναλωτικά προϊόντα κινέζικης προέλευσης που να μην είναι 100% ασφαλή, όμως δεν γίνεται καμία δήλωση τότε. Λοιπόν γιατί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο βιάστηκαν να δημοσιεύσουν έρευνες με τίτλο "ηλεκτρονικο τσιγαρο καρκινογονο" ; Μπορούμε να βάλουμε όλες τις εταιρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου επειδή δυο από αυτές δεν πληρούσαν τους όρους; Όχι! Αλλά όταν πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα η FDA αποφασίζει αν το κάνει για να μην χάσει την περιουσία που κάθε χρόνο παίρνει από τις καπνοβιομηχανίες. Η ύπαρξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στην αγορά, απειλεί το κανονικό τσιγάρο, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρόκειται για μέσω ευχαρίστησης και το κανονικό τσιγάρο για καρκινογόνο προϊόν που όμως δυστυχώς έχει γίνει συνήθεια πολλών.
  • Ακόμη ποτέ δεν παρουσιάστηκαν από την FDA ξεκάθαρα τα αποτελέσματά της έρευνας , με αριθμούς. Σχεδόν τίποτα από όσα καταναλώνουμε δεν μπορεί να είναι 100% καθαρό. Σημασία έχει σε τι περιεκτικότητα βρίσκονται οι ουσίες που βρέθηκαν και αν μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματά υγείας. Δεν είναι λογικό χωρίς αναλυτικά αποτελέσματα να μπαίνουν ταμπέλες όπως "ηλεκτρονικο τσιγαρο καρκινογονο".
  • Επίσης, το ηλεκτρονικο τσιγαρο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως μία εναλλακτική μέθοδος καπνίσματος και θα πρέπει πάντα να συγκρίνεται με το κανονικό τσιγάρο. Από την σύγκριση μεταξύ των δύο προϊόντων εύκολα καταλαβαίνετε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για την υγεία σας.

Σχόλια από αναγνώστες:

Μarkela - 3/23/2010

Όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονται για τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο, για τα χρήματα. Το κράτος κερδίζει πάρα πολλά λεφτά από τις καπνοβιομηχανίες και δεν μπορεί να αφήσει στην αγορά προϊόντα όπως το ηλεκτρονικο τσιγαρο, που μπορεί να αντικαταστήσει την πηγή χρημάτων για αυτούς. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να μας δώσει την επιλογή να καπνίζουμε πιο υγιεινά και να μην απειλούμε κανέναν άλλο με την συνήθεια μας αυτή. Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να απαγορευτεί η πώλησή του, το κανονικό τσιγάρο είναι χίλιες φορές χειρότερο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μερικές πληροφορίες παραπάνω για το ηλεκτρονικο τσιγαρο μπορείτε να δείτε και εδώ http://www.nytimes.com/2010/01/15/business/15smoke.html