Υγεία και ηλεκτρονικο τσιγαρο

Το καπνισμα είναι μια μάστιγα της εποχής μας, και καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με το τσιγαρο. Κάποιοι καπνίζουν επειδή όπως λένε τους αποβάλει το άγχος, άλλοι επειδή χαλαρώνουν και άλλοι γιατί νιώθουν ευχαρίστηση, και για άλλους διάφορους λόγους.

Οι καπνιστές είναι δύσκολο να σταματήσουν το κάπνισμα γιατί ο εθισμός τους στη νικοτίνη τους κάνει να θεωρούν το τσιγάρο απαραίτητο - χωρίς να σκεφτονται το κακό που προκαλούν στον εαυτό τους με το που θα ανάψουν ένα τσιγάρο. Όλοι οι καπνιστές γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους που επιφέρει το καπνισμα, όμως δεν τους καταλαβαίνουν αρκετά, ώστε να πειστούν και να κόψουν το κάπνισμα. Και όταν πεισθούν το βρίσκουν αρκετά δύσκολο να τα καταφέρουν - λόγω της εξάρτησής τους σε αυτό. Έτσι οι περισσότεροι ψάχνουν για κάτι που θα αντικαταστήσει το τσιγαρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο θεωρείται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το καπνισμα. Τοξικολογικές μελέτες του ηλεκτρονικου τσιγαρου που έχουν διεξαχθεί, αναφέρουν πως πρόκειται για μια ασφαλή μορφή καπνίσματος, γνωρίζοντας ότι κανένα από τα επιβλαβή συστατικά του καπνού που βρίσκεται σε παραδοσιακά τσιγάρα δεν υπάρχει στο ηλεκτρονικο τσιγαρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο μειώνει τον κίνδυνο για παθήσεις που οφείλονται στο κάπνισμα, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να το χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν την ίδια αίσθηση, χωρίς συνέπειες για τον οργανισμό τους. Εκτός από τον χρήστη του, επωφελούνται και οι γύρω του που δεν αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου - ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία κανενός. Έχει επίσης τεθεί σε εμπορία ως ένας τρόπος για να περιορίσει τον εθισμό στη νικοτινη.

Σχόλια από αναγνώστες:

Σωκράτης - 3/14/2010

Χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο κατάφερα να κόψω το κάπνισμα, δοκίμασα όλα τα υπόλοιπα υποκατάστατα που βρίσκονται στην αγορά αλλά το μόνο που είχε όντως αποτέλεσμα είναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Αν είστε καπνιστές δοκιμάστε το και σίγουρα θα βρείτε σε αυτό, τον νέο ιδανικό τρόπο καπνίσματος, όπως και εγώ!

Σοφία - 3/15/2010

Όντως δεν βλάπτει και είναι τόσο υγιεινό; Σκέφτομαι να το αγοράσω αλλά έχω μικρά παιδιά και δεν ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιώ κοντά τους. Τώρα όταν θέλω νa καπνίσω βγαίνω στο μπαλκόνι, το ίδιο θα συμβαίνει και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Κρίστυ - 3/16/2010

Καλησπέρα Σοφία, οι ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και το κανονικό τσιγάρο είναι ότι το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν περιέχει πίσσα, δεν παράγει καπνό και δεν προκαλεί καρκίνο. Παίρνεις την απόλαυση του καπνίσματος και την δόση της νικοτίνης που θες χωρίς όλες τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες που έχει το τσιγάρο. Για αυτό θεωρείται ασφαλής τρόπος καπνίσματος, επίσης δεν παράγει καπνό αλλά ατμό, ο οποίος δεν βλάπτει κανέναν, άρα άνετα θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και μέσα στο σπίτι σου, χωρίς φοβίες!

Κώστας - 3/20/2010

Εγώ υπήρξα ένας από αυτούς που το θεωρούσαν αδύνατο να κόψω το κάπνισμα, και δεν ήθελα. Όμως μια μέρα είδα την αδερφή μου να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο και της ζήτησα να το δοκιμάσω. Η γεύση του ήταν πολύ καλύτερη από του τσιγάρου και η αίσθηση του καπνίσματος ακριβώς η ίδια, ενθουσιάστηκα και το παρήγγειλα αμέσως. Από τότε, το χρησιμοποιώ συνεχώς και ούτε καν θυμάμαι από πότε έχω να ανάψω τσιγάρο.

njiker - 3/30/2010

Απολάμβανα και συνεχίζω να απολαμβάνω την αίσθηση του καπνίσματος με το ηλεκτρονικο τσιγαρο, η σημαντικότερη διαφορά όμως στο κανονικό τσιγάρο και το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι πως το δεύτερο δεν βλάπτει καθόλου την υγεία. Μπορώ και απολαμβάνω το κάπνισμα χωρίς να κάνω κακό στον εαυτό μου!