Το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Έχουμε δύο ανταγωνιστικά προϊόντα: Το τσιγάρο καπνού και το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Και τα δύο μπορεί να έχουν νικοτίνη και να κάνουν ευχάριστη τη συνήθεια του καπνίσματος. Αλλά υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι προϊόν μόνιμης χρήσεως. Τα φίλτρα του μπορούν να αναπληρώνονται συνεχώς. Η μπαταρία και ο ατμοποιητής διαρκούν για πολλές χρήσεις. Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει με τα τσιγάρα καπνού.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαφορά μεταξύ των ανεπιθύμητων πραγμάτων που παράγονται με τα τσιγάρα καπνού και με τη χρήση 1 ηλεκτρονικού τσιγάρου ( που περίπου ισοδυναμεί με 10 τσιγάρα καπνού αναλογικά με τις πνοές): Άδεια πακέτα, αποτσίγαρα, στάχτες, σπίρτα, αναπτήρες και ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Ενώ με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχετε τίποτα από όλα αυτά.

Τι από τα δύο είναι προτιμότερο για το περιβάλλον σας;

Σχόλια από αναγνώστες:

Χρήστος - 3/15/2010

Το χειρότερο μειονέκτημα του τσιγάρου για εμένα( μετά από το πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία)είναι η μυρωδιά του. Δεν άντεχα να καπνίζω μέσα στο σπίτι γιατί μύριζε ο καπνός, ούτε μπορούσα να καπνίζω στο δωμάτιο μου, γιατί μετά δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την μυρωδιά του καπνού. Ακόμη και τα ρούχα μου μυρίζανε καπνό. Διάβασα άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο από έγκυρες σελίδες όπως http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7941021.stm και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Πραγματικά, νιώθω ότι βρήκα τη λύση στο πρόβλημα μου. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορώ να καπνίζω όπου και να βρίσκομαι, ακόμα και στο δωμάτιο μου, δεν αφήνει ίχνος μυρωδιάς. Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ μόνο αυτό και η αίσθηση είναι η ίδια, νιώθω ότι καπνίζω, χωρίς τα αρνητικά αποτελέσματα του καπνίσματος όμως.