Το ηλεκτρονικο τσιγαρο και τι προσφέρει

Είστε ένας από τους πολλούς, που έχουν ακούσει για το ηλεκτρονικο τσιγαρο και είστε κάτι παραπάνω από περίεργοι να μάθετε για αυτό και για το αν αξίζει να αντικαταστήσετε το τσιγάρο σας με ένα ηλεκτρονικο τσιγαρο; Λοιπόν, το ηλεκτρονικο τσιγαρο αυξάνεται συνεχώς μεταξύ των καπνιστών, για έναν λόγο. Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται.

Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία σας δίνει την αίσθηση του καπνίσματος, χωρίς να τον επιβαρύνει με τα αρνητικά στοιχεία των συμβατικών τσιγάρων, που τα εφοδιάζουν οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο αντί αυτού, χρησιμοποιεί νερό, νικοτίνη, φυτική γλυκερίνη και άρωμα φαγητών. Η νέα αυτή συσκευή, είναι διαθέσιμη σε διάφορες δόσεις νικοτίνης έτσι ώστε να κατευνάσει τον εθισμό, ενώ δεν εισπνέουμε ούτε πίσσα, ούτε καπνό όπως με τα κανονικά τσιγάρα.

Στη πραγματικότητα με το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν εκπνέετε καπνό αλλά ατμό, που δεν λεκιάζει ούτε τους τοίχους, ούτε τα δόντια σας. Και δεδομένου ότι το προϊόν δεν παράγει καπνό, δεν απαγορεύεται πουθενά, και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε και όπου θέλετε ελεύθερα.

Αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, ίσως να σκέπτεστε πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα νέο τσιγάρο. Τότε, ίσως ξαφνιαστείτε αν μάθετε πως το ηλεκτρονικο τσιγαρο χρησιμοποιείται από πολλούς καπνιστές, ενισχύοντας την προσπάθεια τους να κόψουν το κάπνισμα. Βέβαια να τονίσουμε πως δεν προωθείται στην αγορά ως μέσω διακοπής του καπνίσματος, αλλά ως ένας εναλλακτικός τρόπος, που προσφέρει νικοτίνη. Πολλοί χρήστες του όμως μειώνοντας σταδιακά τις δόσεις νικοτίνης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, κατάφεραν στο τέλος να απεξαρτηθούν από το τσιγάρο και την νικοτίνη.

Σχόλια από αναγνώστες:

naomi - 3/14/2010

Συγκριτικά με το κανονικό τσιγάρο το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι πολύ πιο ασφαλή ...βέβαια δεν μπορώ να ξέρω για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει, αλλά δεν πιστεύω μετά από 20 χρόνια να έχω προβλήματα που θα οφείλονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο!

XaraKtinavou - 3/22/2010

Καπνίζω το ηλεκτρονικο τσιγαρο τον τελευταίο χρόνο, έχω καταφέρει να κόψω το κάπνισμα, να έχω περισσότερες αντοχές και πιο καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Καθημερινά χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο με φίλτρα νικοτίνης, πράγμα που σημαίνει ίσως ότι δεν θα μου είναι να γυρίσω πίσω στο κάπνισμα του τσιγάρου. Όμως έχοντας δει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο τσιγάρο, και τα κέρδη που έχω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν πρόκειται να καπνίσω ξανά, και ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν αντέχω καν τον καπνό του όταν βρίσκομαι σε παρέα που κάποιος καπνίζει. Είναι η καλύτερη λύση για τους καπνιστές...

SPYROS - 3/22/2010

Σήμερα απέκτησα και εγώ το ηλεκτρονικο τσιγαρο, με σκοπό να κόψω το κάπνισμα. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος, η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του τσιγάρου και η γεύση του είναι ακόμα καλύτερη. Σήμερα δεν κάπνισα κανένα τσιγάρο, ελπίζω να συνεχίσω έτσι!