Το ηλεκτρονικο τσιγαρο στη καθημερινότητα

Πλέον είναι πολλοί οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και όλο και περισσότεροι το προτιμούν από το τσιγάρο . Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Αρχικά επειδή δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους. Στη συνέχεια έρχονται διάφορες αιτίες, όπως για παράδειγμα η πρακτικότητα, το οικονομικό, η αισθητική, για κάποιους ακόμα και το στυλ.

Ξεκινώντας από το οικονομικό, το κόστος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ελάχιστο συγκριτικά με το κόστος των τσιγάρων της αγοράς. Οι καπνιστές στην καθημερινότητα τους διαθέτουν ένα μεγάλο πόσο για τα τσιγάρα που καπνίζουν. Είναι μικρά ποσά αλλά αν το σκεφτούν λογικά, προσθέτοντας τα ποσά αυτά θα καταλήξουν σε ένα αρκετά σημαντικό ποσό (για τις μέρες και τις ανάγκες μας), που συγκρινόμενο με το κόστος του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν τους συμφέρει. Καθώς θα πληρώσουν μία φορά να το αποκτήσουν και από ‘κει και πέρα απλά θα αναπληρώνουν τα φίλτρα του, όποτε χρειάζεται (καθώς είναι μεγάλης διάρκειας), που το κόστος τους είναι επίσης ελάχιστο.

Σημαντικό είναι επίσης και το ότι δεν απαγορεύεται πουθενά, αφού δεν παράγει καπνό, οπότε δεν συμβάλει και στο παθητικό κάπνισμα. Στην καθημερινότητά συναντάμε πολλές φορές άτομα να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, στις καφετέριες, στο γραφείο, στις διάφορες υπηρεσίες και το σημαντικότερο είναι πως δεν ενοχλείται κανείς από αυτό. Πριν λίγο καιρό ίσως σε κάποιους να φαινόταν πολύ περίεργο και το χλεύαζαν. Πλέον όμως, είναι κάτι σαν "απαραίτητος εξοπλισμός" για τους καπνιστές, καθώς δεν μπορούν να καπνίσουν όπου και όποτε θέλουν. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο όμως τους δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Ακόμη ένας λόγος είναι η πρακτικότητα του στην καθημερινότητα μας. Πόσοι ανάβουν ένα τσιγάρο και επειδή δεν προλαβαίνουν να το καπνίσουν ή επειδή δεν θέλουν να καπνίσουν άλλο, το σβήνουν στη μέση; Το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν "πάει χαμένο". Το χρησιμοποιεί κανείς όποτε θέλει και για όσο θέλει. Ακόμα και μία τζούρα, και το ανατοποθετεί στη τσέπη του.

Χρησιμοποιώντας το δεν χάνει χρήματα άσκοπα, βάζει τέλος στα τασάκια και στα αποτσίγαρα και έχει ένα καθαρότερο περιβάλλον να ζει. Καπνιστές το χρησιμοποιούν επειδή κάποιες φορές νιώθουν έλλειψη νικοτίνης και δεν μπορούν να ανάψουν τσιγάρο, και έτσι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όταν αυτό περιέχει νικοτινη.

Κάποιοι επίσης, το χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσει να απεξαρτηθούν από το κάπνισμα, μερικοί το ελαττώνουν και άλλοι το κόβουν τελείως. Χρησιμοποιώντας όλο και μικρότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει βοηθήσει πολλά άτομα να αποβάλλουν την συνήθεια του καπνού και τους προσφέρει μία καλύτερη και πιο υγιεινή καθημερινή ζωή!

Σχόλια από αναγνώστες:

Μαρία - 3/14/2010

Υπήρξα καπνίστρια για χρόνια, είχα δοκιμάσει όλους τους τρόπους που υποτίθεται ότι βοηθάνε στη προσπάθεια σου να κόψεις το κάπνισμα και κάθε φορά δεν τα κατάφερνα. Δοκίμασα τσίχλες νικοτίνης ακόμα και βελονισμό, επίσης προσπαθούσα να ελαττώνω καθημερινά τα τσιγάρα που κάπνιζα, για να κόψω το καπνισμα σταδιακά. Τίποτα από όλα αυτά δεν πέτυχε τελικά. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο με βοήθησε να κόψω το κάπνισμα, και πλέον νιώθω πολύ πιο υγιείς. Μετά από μόλις τρεις μήνες που το χρησιμοποιώ δεν μπορώ καν να αντέξω την μυρωδιά του κανονικού τσιγάρου!

Pokarer - 3/28/2010

Και εμένα με βοήθησε πολύ το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην προσπάθεια μου να κόψω το κάπνισμα, αλλά εκτός αυτού είναι και ένας πολύ καλύτερος τρόπος να καπνίζουν όσοι θέλουν να το κάνουν. Είναι πολύ πιο ασφαλές από το κανονικό τσιγάρο και πολύ πιο πρακτικό. Με το ηλεκτρονικο τσιγαρο σώθηκα, δεν ξεμένω από τσιγάρα στην άγρια νύχτα και ούτε τρέχω να ψάχνω ανοιχτά περίπτερα, για να μην αναφέρω όλα τα άλλα αρνητικά του όπως πχ. μυρωδιά, στάχτες κτλ. Τελικά έκοψα το κάπνισμα όμως συνεχίζω να το χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικο τσιγαρο χωρίς νικοτίνη γιατί απολαμβάνω την αίσθηση που μου δίνει!

Sophieeee@ - 3/31/2010

Σίγουρα το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι πολύ καλύτερο από το κανονικό τσιγάρο, καθώς είναι πολύ πιο φιλικό προς τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι και πολύ οικονομικότερο. Παρ" όλα αυτά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει απαιτήσεις, αντί να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα, αντίστοιχα το ηλεκτρονικο τσιγαρο πρέπει να το φορτίζεις, βέβαια δεν θα χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου...όμως απλά ήθελα να αναφέρω πως έχει και αυτό απαιτήσεις, φόρτιση της μπαταρίας, αντικατάσταση φίλτρων κτλ. Πάντως εγώ το χρησιμοποιώ γιατί μου αρέσει πολύ περισσότερο η γεύση του και για τα πλεονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω. Δεν το πήρα ε σκοπό να κόψω το κάπνισμα, αλλά τελικά αυτό κατάφερα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη!