Το ηλεκτρονικο τσιγαρο στην Ελλάδα

Τον τελευταίο χρόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπάρχει και στην ελληνική αγορά. Μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο, στα φαρμακεία και σε συγκεκριμένα καταστήματα. Από την στιγμή που ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο απαγόρευσης του καπνίσματος, το ηλεκτρονικο τσιγαρο κάνει πάταγο και στην Ελλάδα, εφόσον επιτρέπεται παντού.

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία αποτελείται από τον μικροεπεξεργαστή, το αναλώσιμο φίλτρο, την μπαταρία και την ένδειξη φλόγας. Στο φίλτρο του βρίσκεται το υγρό που υπάρχει η ποσότητα νικοτίνης, η οποία διατίθεται σε διάφορες ποσότητες και γεύσεις, ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας. Κάποιες εταιρίες έχουν προσπαθήσει να κάνουν την γεύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου να μοιάζει με αυτή των διαφόρων μάρκων τσιγάρων, όπως Marlboro για παράδειγμα. Ακόμη βρίσκεις γεύσεις μέντας, μήλου, σοκολάτας και άλλες πολλές, ανάλογα τον προμηθευτή.

Την δυνατότητα αυτής της επιλογής την έχεις στο διαδίκτυο, όπου μπορείς να βρεις μία σελίδα και να δεις τις επιλογές σε γεύσεις ή σε ποσότητα νικοτίνης. Στα φαρμακεία, υπάρχουν μόνο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ενισχύει την προσπάθεια όσων θέλουν να ελαττώσουν το κάπνισμα και είναι μια καλή μέθοδος εναλλακτικού καπνίσματος, χωρίς να έχεις τις συνέπειες του τσιγάρου. Καθώς εκτός από το ποσοστό νικοτίνης, δεν έχει άλλες ουσίες επιβλαβής για τον οργανισμό, και αυτός είναι ο λόγος που το κάνει ένα υγιεινότερο τρόπο καπνίσματος, συγκριτικά με το συμβατικό κάπνισμα. Από τον ΕΟΦ δεν έχει απαγορευτεί, όμως έχει δηλώσει πως πρόκειται για έναν τρόπο αντικατάστασης της νικοτίνης και όχι μέσο διακοπής του καπνίσματος, εφόσον δεν υπάρχουν έρευνες που να το αποδεικνύουν.

Σχόλια από αναγνώστες: