Ασφαλές το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Από το 2006, το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει προσελκύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπου αντικατέστησαν το κανονικό τσιγαρο με το ηλεκτρονικο τσιγαρο , επίσης γνωστό ως "ασφαλές τσιγαρο".

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει κοινά με το συμβατικό τσιγάρο όπως η αίσθηση, η εμφάνιση και η γεύση. Οι διαφορές τους όμως είναι σημαντικές, το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι απαλλαγμένο, από την πίσσα και τις 4000 χημικές ουσίες που έχει το κανονικό τσιγαρο οι οποίες οδηγούν σε αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακές παθήσεις, όπως επίσης και από την καρκινογόνο δράση του καπνού. Σε αυτό οφείλεται και η ονομασία του ως "το ασφαλές τσιγάρο".

Από τη στιγμή που καθορίστηκε ότι το καπνισμα είναι επικίνδυνο για την υγεία, οι καπνοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να μειώσουν την πίσσα και την νικοτίνη, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πιο ασφαλούς τρόπου καπνίσματος. Τίποτα ωστόσο δεν έχει πλησιάσει καν το ηλεκτρονικο τσιγαρο .

Αυτή η επαναστατική νέα εναλλακτική λύση στο καπνισμα, δεν μιμείται μόνο το καπνό του τσιγάρου, αλλά και τη θερμοκρασία του τσιγάρου (50-60 βαθμούς Κελσίου), ενισχύοντας έτσι την ψυχολογική συνήθεια των καπνιστών, χωρίς να γεμίσει τον οργανισμό με ουσίες οι οποίες αποδεδειγμένα προκαλούν καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των: μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου, υδροκυάνιο, ακρολείνη, το αρσενικό και μόλυβδο.

Τα ηλεκτρονικα τσιγαρα όταν μπήκαν στην αγορά δεν τα πίστεψαν πολλοί, αλλά με το πέρασμα του καιρού γίνονταν όλο και περισσότερο αποδεκτά από το κοινό και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Πλέον ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων είναι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου.Ακόμη και όσοι ήταν κάθετοι σε αυτό με μία δοκιμή κατάφεραν να πειστούν. Διάφορες εταιρίες σε όλο τον κόσμο παρασκευάζουν τώρα ηλεκτρονικά τσιγάρα, και είναι διαθέσιμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ηλεκτρονικου τσιγαρου είναι πως αρκετοί από τους χρήστες του κατάφεραν να σταματήσουν την συνήθεια τους αυτή, καθώς το ηλεκτρονικο τσιγαρο δίνει την δυνατότητα να ελέγχεται η ποσότητα νικοτίνης, και ο χρήστης του σταδιακά να την μειώνει έως ότου αυτός νιώσει ότι έχει απεξαρτηθεί πλήρως από αυτή. Τα περισσότερα φίλτρα ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι διαθέσιμα σε διάφορες ποσότητες νικοτίνης ακόμη και σε μηδενική. Αν και ακόμη τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μέσω διακοπής του καπνού , είναι σίγουρο πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να αποκαλούνται και έτσι. Καθώς πολλοί χρήστες του βοηθήθηκαν ιδιαίτερα από αυτό, για να κόψουν το κάπνισμα.

Δεν συστήνεται σε άτομα που είναι αλλεργικά στην νικοτίνη, έγκυες ή θηλάζουσες, επίσης άτομα που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους καλό θα ήταν να συζητήσουν πρώτα με τον γιατρό τους για την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επιπλέον, το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από άτομα κάτω της νόμιμης ηλικίας που επιτρέπεται το καπνισμα.

Σχόλια από αναγνώστες: