Το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Πλέον μπορείτε να καπνίζετε απαλλαγμένοι από την πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα και τις χιλιάδες καρκινογόνες χημικές ουσίες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι μια συσκευή η οποία παράγει ατμό και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν παράγει καύση και χάρη στη τεχνολογία του ατμοποιεί το υγρό που βρίσκεται στο φίλτρο του και δημιουργεί ατμό, οποίος μοιάζει με τον καπνό του τσιγάρου είναι όμως απαλλαγμένος από όλες τις καρκινογόνες ουσίες του πραγματικού καπνού. Και αυτό συμβαίνει για να προσομοιωθεί καλύτερα η αίσθηση του καπνίσματος για να είναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο πιο ευχάριστο για τους χρήστες του. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν περιέχει πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και όλες τις υπόλοιπες χημικές και καρκινογόνες ουσίες του τσιγάρου. Έτσι δεν είναι επικίνδυνο για κανέναν. Επίσης το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν απαγορεύεται πουθενά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μέρη όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, καθώς ο ατμός του δεν βλάπτει κανέναν.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο μοιάζει σε όψη με το παραδοσιακό τσιγάρο και δίνει στον χρήστη του την ίδια αίσθηση καπνίσματος. Αποτελείται από την επαναφορτιζόμενη μπαταρία, τον ατμοποιητή και το αναλώσιμο φίλτρο. Και ας αναλύσουμε τα μέρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου ένα-ένα. Το αναλώσιμο φίλτρο περιέχει ένα υγρό το οποίο αποτελείται από φυτική γλυκερίνη, νερό άρωμα φαγητών και νικοτίνη (όταν ζητηθεί από τον χρήστη). Μόλις ο χρήστης εισπνεύσει ο μικροεπεξεργαστής διοχετεύει στον ατμοποιητή το υγρό και ατμοποιείται δίνοντας στον χρήστη του ηλεκτρονικού τσιγάρου την ίδια ικανοποίηση και αίσθηση που παίρνει όπως καπνίζοντας ένα κανονικό τσιγάρο. Στον ατμοποιητή παράγεται και ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου, στην ίδια ακριβώς θερμοκρασία με αυτή που παράγεται ο καπνός του τσιγάρου, 50-60 °C. Χωρίς όμως να περιέχει όλες τις βλαβερές και καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός καρκινογόνων ουσιών παράγεται από την καύση του καπνού του τσιγάρου. Και δεδομένου πως το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν παράγει καύση είναι ήδη απαλλαγμένο από ένα τεράστιο αριθμό χημικών ουσιών. Ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι ασφαλής για όλους και διαλύεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να αφήνει κανένα υπόλοιπο πίσω του. Και χωρίς να δημιουργεί παθητικό κάπνισμα.

Τα αναλώσιμα φίλτρα είναι διαθέσιμα σε διάφορες γεύσεις όπως μήλου, μέντας, καφέ, σοκολάτας και άλλων γεύσεων και σε διάφορες περιεκτικότητες νικοτίνης, αναλόγως με το τι ζητάει ο χρήστης. Υπάρχουν βέβαια και τα φίλτρα χωρίς νικοτίνη. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικο τσιγαρο :

  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΙΣΣΑ
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
  • ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
  • ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο απαλλάσσεστε από στάχτες, τασάκια, αναπτήρες και όλες τις δυσάρεστες οσμές που αφήνει ο καπνός του τσιγάρου πίσω του. Δεν θέτετε τον εαυτό σας και τους υπόλοιπους γύρω σας σε κίνδυνο, και έχετε ένα καλύτερο και πιο ευχάριστο περιβάλλον. Επίσης μπορείτε να καπνίζετε παντού χωρίς απαγορεύσεις.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν αποτελεί μέσω διακοπής της συνήθειας του καπνίσματος (αν και μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια σας να κόψετε το κάπνισμα) αλλά εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος.

Σχόλια από αναγνώστες:

JENIA - 4/20/2010

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι η καλύτερη λύση για όλους τους καπνιστές. Αν και δεν προωθείται ως μέσω διακοπής του τσιγάρου εμένα με βοήθησε πολύ. Το χρησιμοποιώ σχεδόν ένα χρόνο τώρα και δεν καπνίζω καθόλου. Αρχικά το είχα πάρει για δοκιμή και για να καπνίζω λιγότερο, όμως τελικά κατάφερα να κόψω τελείως το κάπνισμα χρησιμοποιώντας το όλο και συχνότερα. Αν θέλετε να δείτε ακόμη περισσότερες περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω σελίδα http://www.ηλεκτρονικο-τσιγαρο.gr έχει μερικές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο.

Γρηγόρης Μπάκας - 5/13/2010

Jenia ευχαριστώ για την σελίδα που έδειξες έχει όντως ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εγώ σκέφτομαι να αποκτήσω το ηλεκτρονικο τσιγαρο και δεν ήξερα ποιο είδος να πάρω, όμως βρήκα απάντηση σε αυτή τη σελίδα. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες βέβαια υπάρχουν και εδώ και έτσι πείστηκα να αποκτήσω το ηλεκτρονικο τσιγαρο της Medicre που το χρησιμοποιούν πολλοί και έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι. Μακάρι να καταφέρω και εγώ να κόψω το κάπνισμα.

JENIA - 5/17/2010

Καλή επιτυχία σου εύχομαι φίλε μου, αν και με λίγη προσπάθεια είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Και εγώ το ίδιο ηλεκτρονικο τσιγαρο χρησιμοποιώ και όντως είναι πολύ καλό, το καλύτερο κατά την γνώμη μου στην αγορά γιατί είχα δοκιμάσει και άλλα ηλεκτρονικά τσιγάρα όμως δεν ήταν καλής ποιότητας. Μία συμβουλή αν μου επιτρέπεις να σου δώσω, αν είσαι πολλά χρόνια καπνιστής προτίμησε να πάρεις αρχικά ηλεκτρονικο τσιγαρο με νικοτίνη και να μειώνεις σταδιακά την δόση στα φίλτρα σου για να σου είναι πιο εύκολο να κόψεις το κάπνισμα :)