Κάπνισμα και ηλεκτρονικο τσιγαρο

Το κάπνισμα προσφέρει χαλάρωση και ευχαρίστηση, στους οπαδούς του. Παρ’ όλα αυτά προκαλεί και τεράστιο κακό την υγεία τους. Καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από αιτίες που οφείλονται σε αυτό.

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει ουσίες που όχι μόνο απειλούν αλλά και καταστρέφουν την ζωή των ανθρώπων και την εξωτερική τους εμφάνιση. Μία γυναίκα καπνίστρια δείχνει πολύ μεγαλύτερη από κάποια της ηλικίας της μη καπνίστρια, λόγω της κατανάλωσης καπνού. Ένα ακόμη επακόλουθο του καπνίσματος είναι τα κιτρινισμένα δόντια (κάτι άκρως αντιαισθητικό), οι μειωμένες αντοχές, το μολυσμένο περιβάλλον και το παθητικό κάπνισμα. Όταν καπνίζουμε εμείς καπνίζουν και οι υπόλοιποι γύρω μας και έχουν τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα στη υγεία τους με εμάς. Σε γυναίκες που είναι έγκυες απειλεί ακόμα και τη ζωή του εμβρύου. Φαίνεται μία απλή συνήθεια, όμως δεν είναι. Είναι η πιο επικίνδυνη από όλες στις μέρες μας.

Ευχάριστο είναι το γεγονός πως πλέον έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των καπνιστών. Όλες οι προειδοποιήσεις από το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα. Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον πως το τσιγάρο δεν του προσφέρει τίποτα, αντιθέτως, και προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.

.

Κάποιοι μπορούν να τα καταφέρουν και μόνοι τους, άλλοι χρειάζονται βοήθεια, υπάρχουν ειδικά κέντρα αποτοξίνωσης από το τσιγάρο και προϊόντα που το αντικαθιστούν. Όπως το ηλεκτρονικο τσιγαρο , που το καπνίζει ο χρήστης του χωρίς να έχει τις συνέπειες του καπνίσματος, και τον βοηθάει να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το κάπνισμα.

Σχόλια από αναγνώστες:

Αποστολης34 - 3/17/2010

Σήμερα μετά 13 χρόνια φανατικού καπνίσματος, έκλεισα 5 μήνες αποχής από το κάπνισμα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν ότι χρειαζόμουν για να κόψω το κάπνισμα, μετά από τόσα χρόνια άρχισα να μυρίζω, να γεύομαι και το σημαντικότερο απ" όλα να αναπνέω! Αυτό το χρωστάω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Koreit - 3/29/2010

Δεν είμαι καπνιστής μπήκα στη σελίδα για να ψάξω πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και βρήκα ακόμη και αυτή τη σελίδα http://money.cnn.com/2007/08/09/magazines/business2/electronic_cigarette.biz2/index.html με πληροφορίες, γιατί ήθελα να πάρω το ηλεκτρονικο τσιγαρο δώρο στη μητέρα μου, που καπνίζει πάρα πολύ. Είμαι ο μόνος στην παρέα μου που δεν καπνίζω και μπορώ να δω την διαφορά με τους καπνιστές, έχω πολύ περισσότερες αντοχές, δεν βρωμάω καπνό κτλ. Το κάπνισμα το σιχαίνομαι περισσότερο από την μυρωδιά του καπνού, το ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως δεν είναι το ίδιο ο ατμός του δεν μυρίζει και από τις πληροφορίες που διάβασα είναι πολύ ασφαλέστερο από το τσιγάρο, η μητέρα μου είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και εγώ ενθουσιασμένος που δεν βλάπτει πια τον εαυτό της πρώτον και δεύτερον που δεν βρωμάει το σπίτι καπνό.