Η νικοτινη ή ο κανπός του τσιγάρου είναι το πρόβλημα;

Μαίνεται η συζήτηση σχετικά με το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αλλά για ποιό λόγο γίνεται αυτή η διαμάχη; Πολλοί δημόσιοι οργανισμοί υγείας και ομοσπονδιακές υπηρεσίες δηλώνουν στο διαδίκτυο ότι η νικοτίνη χρειάζεται έγκριση ως ασφαλής και αποτελεσματική βοήθεια για να σταματήσουν το κάπνισμα.

Αλλά γιατί; Ως ενήλικας, δεν είναι απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε τη νικοτίνη, όπως είναι και τη καφεΐνη; Η νικοτίνη δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο. Ναι, είναι εθιστική, αλλά έτσι είναι πολλά άλλα πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Και εν πάση περιπτώσει τι είναι πιο επικίνδυνο η νικοτίνη ή ο καπνός; Φυσικά και είναι ο καπνός που περιέχει χιλιάδες χημικές/τοξικές ουσίες λόγω της καύσης.

Οι ίδιες οργανώσεις υγείας που ισχυρίζονται ότι αυτό έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία πιστεύουν ότι όλα τα προϊόντα νικοτίνης θα πρέπει να είναι μια ενίσχυση για την διακοπή του καπνίσματος. Αν ένα προϊόν εμφανίζεται να κάνει τους ανθρώπους να σταματούν το κάπνισμα, είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι ακόμα ασαφής ο λόγος για τον οποίο ένα προϊόν νικοτίνης πρέπει να έχει αυτή την προβλεπόμενη χρήση. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νικοτίνη γιατί σας αρέσει; Δεν μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας γιατί σας αρέσει; Δεν μπορείτε να πιείτε μπίρα, επειδή σας αρέσει; Για την αντιμετώπιση του στρες, που είναι υπόθεση δημόσιας υγείας, δεν είστε σε θέση να επιλέξετε την διέξοδό σας;

Ο κανονισμός είναι σημαντικός. Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν καφέ ή μπύρα, ή να κάνουν χρήση της τσίχλας νικοτίνης. Ο κανονισμός είναι επίσης σημαντικό να βεβαιώνει ότι τα προϊόντα δεν είναι επικίνδυνα και ότι οι διεργασίες κατασκευής ακολουθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία και την ασφάλεια. Αλλά κανονισμός που να βεβαιώνει ότι η νικοτίνη βοηθά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα είναι σαν να προσπαθεί να βεβαιώσει ότι όλα τα όπλα είναι σε θέση να προστατεύσουν τους ιδιοκτήτες τους. Μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διασκέδαση στην περιοχή. Ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κυνήγι. Ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για συλλογή. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες. Υπό την προϋπόθεση το προϊόν πληρεί τους κανονισμούς ασφαλείας τι σημασία έχει γιατί κάποιος το χρησιμοποιεί.

Σχόλια από αναγνώστες: