Γιατί πρέπει ένας καπνιστής να δοκιμάσει το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Μέχρι τώρα δεν έχουν μείνει πολλοί καπνιστές που δεν έχουν ακούσει τουλάχιστον για το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αλλά ένας σημαντικός αριθμός δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα. Κάποιοι ίσως είχαν δοκιμάσει πριν χρόνια το ηλεκτρονικο τσιγαρο, από τα πρώτα προϊόντα που βγήκαν στην αγορά, αν όμως δεν έχουν δοκιμάσει τα νέα προϊόντα που είναι διαθέσιμα θα πρέπει να το κάνουν. Τα νέα προϊόντα συγκριτικά με τα παλιά δεν έχουν καμία σχέση, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Οι καπνιστές γνωρίζουν πως όσο συνεχίζουν να καπνίζουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σοβαρές ασθένειες, λόγω της καύσης του καπνού, και ας είναι μετά από κάποια χρόνια και όχι στο άμεσο μέλλον. Οι ασθένειες αυτές οφείλονται στην καύση του καπνού και των καρκινογόνων ουσιών που βρίσκονται σε αυτό. Στο ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν βρίσκονται αυτές οι ουσίες και δεν μπορεί να προκληθεί καμία ασθένεια. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει μόνο νικοτίνη, νερό, φυτική γλυκερίνη και άρωμα φαγητών, που ατμοποιούνται και παράγεται ο ατμός, που είναι σαν τον καπνό του συμβατικού τσιγάρου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εάν είστε καπνιστές θα πρέπει να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Δεν παράγει μυρωδιά, δεδομένου ότι δεν περιέχει πίσσα και δεν αφήνει υπολείμματα. Αυτά τα δύο, η μυρωδιά και τα υπολείμματα είναι δύο από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σχετικά με το τσιγάρο. Είναι επίσης το ίδιο ίσως και περισσότερο ενοχλητικά και για τους μη καπνιστές, που αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό που καπνίζουν οι άλλοι γύρω τους στην καφετέρια ή ακόμα και στο σπίτι τους. Και εκτός του ότι είναι ενοχλητικό είναι και επικίνδυνο για την υγεία ακόμη και των μη καπνιστών. Το παθητικό κάπνισμα είναι ένας λόγος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο εν αντιθέσει, επιτρέπεται παντού καθώς δεν παράγει κακό και δεν βλάπτει κανέναν. Εν τω μεταξύ οι καπνιστές θα πρέπει να το δοκιμάσετε για να δείτε ότι είναι ένας καλύτερος τρόπος να λαμβάνετε την νικοτίνη που θέλετε χωρίς τις επιπλέον βλαβερές ουσίες.

Σχόλια από αναγνώστες:

Giannis1985 - 3/23/2010

Ήμουν καπνιστής για 9 χρόνια, δεν ήθελα να κόψω το κάπνισμα, παρ" όλο που ήξερα το κακό που κάνω στον εαυτό μου. Μου άρεσε η αίσθηση που μου δίνει το κάπνισμα, όμως ακούγοντας για το ηλεκτρονικο τσιγαρο, σκέφτηκα ότι ίσως είναι μία καλή ιδέα να καπνίζω και να μην κινδυνεύει η υγεία μου. Το αγόρασα αρχικά τελείως δοκιμαστικά και τελικά κατέληξα να έχω κόψει το κάπνισμα και να χρησιμοποιώ καθημερινά το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Μου δίνει την νικοτίνη που χρειάζομαι και καπνίζω χωρίς να ενοχλώ κανέναν και χωρίς να βλάπτω τον εαυτό μου.