Το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η επιλογή μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη. Ωστόσο, είναι η βάση μιας διαφωτισμένης κοινωνίας. Το δικαίωμα να επιλέξετε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε. Το δικαίωμα να επιλέγετε το σύντροφό σας. Το δικαίωμα να επιλέγετε τα ρούχα σας, τι τρώτε, τι πίνετε, και πώς ζείτε. Το να κάνετε μία επιλογή που έχει επιπτώσεις άμεσες και αρνητικές σε άλλους, είναι αυτό που πρέπει να εξεταστεί.

Αυτό συμβαίνει και με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, αυτή είναι μια επιλογή που μπορεί να έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για τους ανθρώπους γύρω σας.

Ας εξεταστεί αυτό από τη σκοπιά του καπνίσματος ηλεκτρονικου τσιγαρου . Το κάπνισμα ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, ή esmoking, όπως είναι ευρέως γνωστό, παράγει ατμό που εισπνέετε και εκπνέετε.

Εδώ τίθεται το ερώτημα, ποιόν θα επηρεάσετε ενώ καπνίζετε το ηλεκτρονικο τσιγαρο;

Αν πιστεύετε ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι επικίνδυνο, είναι πιθανό να είστε επίσης ενάντια στα μηχανήματα κατά της ομίχλης σε θεματικά πάρκα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Εάν συμβαίνει αυτό, παρακαλούμε σκεφτείτε και την απαγόρευση των αρωμάτων στους δημόσιους χώρους.

Ακόμη ένα άλλο επιχείρημα: το esmoking μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον χρήστη του. Περισσότερες δοκιμές θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί ο βαθμός κινδύνου, αν είναι όντως επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Έχοντας πει αυτά, τα τσιγάρα καπνού είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνα και δεν απαγορεύονται. Η ορειβασία μπορεί να είναι επικίνδυνη, έτσι ας την απαγορεύσουμε. Το να εργάζονται σε ένα ορυχείο άνθρακα είναι επικίνδυνο ... ας το απαγορεύσουμε. Είναι πραγματικά δουλειά της κυβέρνησης να με προστατεύει από τις επιλογές μου;

Αυτό προφανώς είναι ένα περίπλοκο θέμα σε πολλά επίπεδα, αλλά αν το σκεφτείτε καλά και σε βάθος, πρόκειται για την επιλογή σας και την προσωπική σας ελευθερία.

Γράψτε στους κρατικούς φορείς για να τους πείτε για την εμπειρία σας με το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Μπορεί να βοηθήσει ώστε να ενθαρρύνουν την οργάνωση για την καταπολέμηση και την πρόληψη του καπνίσματος. Δεν είναι ακόμη σαφές αν το Waxman νομοσχέδιο θα επηρεάσει το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα νομοσχέδιο που αθροίζει άλλα προϊόντα νικοτίνης στην ίδια κατηγορία με την καύση του καπνού, προσφέρει πολύ μικρή βοήθεια στους καπνιστές ή σε αυτούς που νοιάζονται για κάποιον που καπνίζει.

Σχόλια από αναγνώστες: